Lets nuffnang

Pengikut..

Saturday, December 31, 2011

Tertutup Tirai..Terbuka lembaran Baru

Assalamualaikum semua...tgal beberapa jam je lgi nk msuk tahun bru..bila aku ckp ngan mak aku esk thun bru ayat dia senang jer?? "ko bru nk msuk tahun baru ker??mak dh msuk thun bru dh dua bulan dah..skung kan bulan safar.." ok serius aku trus diam..ayat sentap dri seorang ibu bt anaknye..

bg aku tahun dlm bualn islam ke kalender masihi ker or china new year aku x kesah tp azam aku tetap akn aku laksanakan...azam thun ni rsenye lom tercapai..apa dia???tgu tahun depan..bukan lme pun kol 12 mlm nnt je dh thun dpn

ps:-->jgn msuk toilet pada pukul 11.59 mlm ini krana anda akn keluar pada tahun hadapan

sekian 

Monday, December 12, 2011

Check Point Hidup Manusia

Assalamualaikum semua...hanya ingin berkongsi serba sedikit apa yg aku dah baca

Alam Roh
-> Masih ingat "aku Janji" kita dgn pencipta kita?Saat Allah berfirman yang bermaksud : "Bukankah Aku ini Tuhanmu?", kita semua menjawab dgn yakin : "Benar (Engkau Tuhan Kami),kami menjadi saksi",
(surah al-A'raf 7:172)

Alam Rahim
->Inilah tempat yang paling selamat bagi manusia; di dalam rahim ibunya.Nyawa mula ditiupkan semasa bayi berada dalam kandungan

Dunia
->Dunia tidak ubah seperti "kenderaan" yang membawa kita musafir ke alam akhirat.Isilah musafir ini dengan bekal yang bakal menyelamatkan kita menempuh check-point seterusnya yang lebih jauh mencabar

SakaratulMaut
->Jangan sangka pabila sudah hampir terpisah nyawa dari jasad,ujian dah berakhir.Boleh tahan juga ujian kala sakatarulmaut.Diuji antara iman dan kufur

Kubur
->Sendirian tidak berteman.Terasing dan sepi.Inilah transit sementara menunggu detik kiamat.Awas! jangan pula mengganggu teman sebelah dengan teriakan sendiri dek diazab,nauzubillah

Tiupan Sangkakala
->Tiupan pertama sangkakala akan mematikan semua makhluk di muka bumi Allah ini kecuali Allah dan malaikat israfil

Di hidupkan Semula
->Tiupan kali kedua akan menghidupkan kembali makhluk yang telah mati.Jangan disangka mayat yang telah hancur di mamah bumi dan tulang-temulang yang bersepah sana sini tidak mampu "di bangkitkan"semula oleh Allah.

AL-Hasyar
(Manusi di kumpulkan)

Titian Sirat
->Titian yang merentangi neraka jahaman,ketebalannya (baca kenipisannya) lebih tipis dari rambut,malah lebih tajam daripada pedang.Inilah satu-satunya jalan menuju syurga.Titian ini lurus,tiada bercabang.Walaupun begitu,orang kafir tetap akan gagal melintasinya.

Destinasi Terakhir




sumber ->Majalah Solusi,Isu no 38

Friday, December 9, 2011

Churp Churp - Churper

Churp Churp - Churper


anda rse anda suke..try lh...

Mari Berjimba-jimba

Assalamualaikum semua..adakah korang semua sihat???hope shat lh ye...

semalam dgn keizinan mak n abah aku minx cuti satu hari dri jga si budak bucuk tu...hehehe sje nk happy2 holiday..so aku ajak member aku liyana teman kan aku g city square a.k.a CS...utk elakkan dri org rmai aku suggest lh hari khamis iaitu hari berkerja...so surelah x rmai org kan.

tp apakan daya...skung dh cuti skolah...memg rmai lh budak2 kan..then campur ++ ngan warga s'pore yg memg suke shopping kt jb ni so rmai juga lah...aku grak g cs dlm kol 9 lbh..so smpi dlm kol 10.50 pg...mula2 decide nk g shopping..tp sbb byak kdai x buka lgi...so kami amik kte sepakat nk tgk wayang...

bnyak juga citer best..aku memg nk tgk puss in boot...ala citer kucing comel tu..tp pkir blek citer tu download jelah..so aku decide tgk ombak rindu...even citer tu dh kuar kt pggung seminggu but still ramai org..x pelah bntai jelah tgk...so dri 5 bintg aku bleh bg 3 bintang jer..kenapa???olahan citer tu jauh beza dri yg asl...memg lh x bleh nk ikot 100% dlm novel but citer dia memg sgt2 beza...

klu aku sbgai penulis pun aku akn rse mcm terkilan juga..better ombak rindu ni jdi drama ok kot...mcm citer nora elina or dari mata arissa...klu bt drama so citer tu x lari jauh sgt...klu filem maybe x brapa nk seronok...but aku thu rmai yg suke citer ombak rindu ni...ini just pndpt aku jer..so klu x nk terima terpulang


fillem ombak rindu


novel ombak rindu yg pnh aku bce bertahun2 yg lepas (dh x igt first time bce bila)


tiket wayang...pergh dh naik harga RM 12.00..maybe sbb citer bru

habis tgk wayang dlm kol 1 lbh aku pun ajak member aku survey jeans...niat hati memg nk beli jeans jer..x lbh dri itu..tp paham2 jelah..perempuan kan..klu dh nmpk sale...memg x nk blah selagi x beli sehelai dua. mula2 msuk reject shop..serius ader sale..10%-70%...tp x byak sgt...so kami pun g padini...bila dh msuk sni

kami mcm kena rasuk...org x yah citer...memg rmai...y??sale lah...bju yg harga 100 lbh boleh trun mendadak jdi 70%...giler punye sale..that y lah knapa aku suke shopping hujung tahun...byak sale...n sale sume tahap giler2 punye sale...aku memg dh rmbang mata..tp cekal kan hati x mau ikot nafsu..so amik 1 blouse jer..ok lah

bila dh habis tu kami jln2 lgi...cri jeans kt bum..tp x ader sales...g kat giodano pun sme...levis memg aku x msuk sbb aku x mint jeans kain brand levis...pas tu aku msuk jeep..pergh bajet byak duit...msuk tgk jelah..x mampu nk beli..n lastly msuk blek reject shop...jumpe jeans...so amik jelah..wlpun jeans tu x ader sale....aku amik n bayar...(kaki dh pnt...)

bila habis shopping kami g food court tok mkn..rmai juga org...tp nsb baik tmpt duduk ader lgi...x order bnyak pun....order yg boleh kenyang kan perut jdi lah..then balik...tgu bus plak dekat 1 jam...so bila dh naik bus x yah byak citer..aku bantai tdo...org nk tgk..tgk lh..janji aku dpt tdo dgn aman...


harga sbnr tnpa sales -> RM 137.90
harga dgn adanye sales -> RM 59.10
see..sgt jauh beza kan..so apa lgi sila lah serbu padini kt cs...sure anda akn puas hati...

mlm tu mcm biasa msg2 ngan en s...story kt dia psal aku g shopping..n aku ckp mahal skit (aku bgi harga yg x sales)...dia bleh kata ala bukan mahal mana pun..x mahal you kate..RM 100++ ok...i know you dh keje that y u kte x mahal..nsb baik lh u jauh...klu x memg i dh kopakkan u tau..hahahaha...

Wednesday, December 7, 2011

Aduhai...tolong lah..

Assalamualaikum semua..apa habaq???sihat ka??cheq harap hangpa sume sihat na...


kad time bezday,anivesary,mohon kemaafan


sbhgian hadiah yg masih aku simpan

sejak seminggu dua ni hati aku mcm di landa badai ombak yg sgt kuat...tiada kena mengena dgn movie ombak rindu...feeling ni dtg sendiri time mlm nk menjejakkan kaki ke tengah malam...why???why???aku sendiri x paham...pdhal hbgan ni dh berakhir hampir 2 tahun tp knapa mst igt??

aku rse dh lme aku buang dia dlm kamus hidup aku..tp sejak2 akhir ni knapa kenangan bersama dia sering muncl???adakah sebab aku masih simpan2 lgi barang2 yg kt ats tu???so apa ptt aku bt???bg kt org or buang??oh tidak...syg beb...bukan syg si pemberi tp syg brg yg di beri..

aku cube kwn ngan semua org utk aku lupakan dia tp tetap x boleh!!!kenapa!!! rimas lah...naik lemas aku mcm ni...btol org kate cinta pertama memg amat payah utk di lupakan...tp harus ke aku kenang???aku dh pnt nk kenang...tp tetp muncul....demm...

bt sekian kalinye..aku bermohon agar suatu hari nnt muncul seorang teman yg mampu untuk membawa aku ke suatu daerah yg boleh menghapuskan semua kenangan antara aku dan dia...biar lah daerah itu hanya di huni oleh aku dan teman itu bt selama-lamanya...

mood->buntu dlm kecelaruan tahap nak menangis...waaaa........

Saturday, December 3, 2011

Baby Sitter

Assalamualaikum semua...aku syg korang sgt2...spa???sapa2 jelah kan...

ok time2 cuti ni klu duk umah memg bosan kan..tp aku rse aku x smpt nk rse bosan kenapa???sbb aku rse aku punya suatu kerja yg orang lain jarang bt...apakah???jdi baby sitter pada seorang budak lelaki yg berumur 3 tahun....see....amat menarikkan keje yg aku bt ni...sejak bila??

aku amik alih keje ni since parents aku g haji itu hari but job to still kekal aku pegang...serius best cume kekdg pnt juga lah..biasalah tu nk layan budak kecik..mcm tulah.budak tu pun bukan sapa pun...ank sedara aku juga so x rse pun mcm jdi baby sitter...bila aku citer yg aku jdi baby sitter kt someone ni dia bleh kata "ha elok lah tu..nnt kalu kite dh ada anak senang..x yah nk suh org jaga"...hohoho tidak...wahai encik S..sy nk keje..anak tu biar lah kite jaga time weekend jer...boleh kan...hehehe gatal..

apa keje baby sitter yg aku bt???

1->buat kan dia susu,sme ader susu putih or susu milo
2->layan dia tgk cartoon kt astro ceria or tv9 (wonderpets,dora n so on)
3->mandikan dia,tidokan dia dlm buai
4->suapkan dia mkn klu dia minx suap..klu x just bg je nasi nnt dia suap sndiri
5->ajar dia mewarna...
6->main2 sembunyi ibu or main kejar2 ngan dia..

see...senang je kan keje aku ni..mula2 tu memg lh agak sush tp bila dh lme2 rse mudah ker...n klu ari ahad tu dia x dtg aku rse sunyi je...sbb budak kecik tu x ader...n budak tu memg lgi rapat ngan aku dri adik aku coz adik aku ni garang skit...aku ni kan lembut..penuh sifat keibuan...hak tuuih!!!


see..comel x dia..muka iras2 aku kan..hehehe yg pnting aku syg giler kt dia ni..

Review memory in KPTM....

Assalamualaikum semua...aku harap korang sume sihat....hari sbtu yg mcm ni biasa lh penuh ngan jmputan kawen..tp yg attent cume parents aku jer...aku???serius x mint!!! ko x tkt ke klu ko x dtg nnt time ko kawen org x dtg juga...what the fish...do i care...demm..<---ok serius starting yg agak mengarut...sila tempeleng aku dlm 1 saat...macehh ('-')...

ok hari isnin lepas aku blek kmpung aku kt batu pahat..tujuan???hanye semata nk g kolej keesokannye sbb nk amik sijil diploma aku...ok hari selasa tu aku g lh kolej...dgn muka excited bangga tahap patut kena sepak aku msuk pejabat...nk jumpe ngan madam nana...so sume segala slip aku kuar kan...tetibe madam tanya "farhana awk dh isi belum borg pengesahan graduan??" aku tercengang...what the form???bila dok tye rupenye form tu kna isi dlm tnet...aku memg blur msa tu..so tindakan terbaik aku bt ialah amik list spa yg dh amik sijil..so aku terpandang nma ahmad fauzi bin tamsir...ok get it!!!

kuar je bgunan kolej dgn muka sedih aku trus col si mamat tu...duk sergah dia awat pi amik sijil x inform aku.. so bila dh kna maki hamun bebelan dri aku dia pun mcm rse brsalah..dh lh aku col dia time dia ngah keje..ok aku x kesah pun..sje nk dengki dia..so blek jelah umah nenek aku...dh blek keje aku apa lgi klu x tdo..

kol 4 lbh tu tgah sedap2 aku dok tdo hp memekak plak..nk tau spa kol..mamat yg aku bebel tdi lah..dia kte dia nk dtg jmpe aku..aku igt dia tpu..yelah dia keje kt muar x kan nk dtg bp...rupenye x smpi 30 minit dia ader depan umah nenek aku...aku apa lgi kelam kabut lah..rupenya dia amik aku sbb nk ajk aku g cri cc..nk g isi borang tu..smbil tu dia dok ajar aku skali lah...bila dh siap sume lbh kurang dlm kol 7.10 ptg dia antr aku blek umah nenk semula...apa pun thanks lah ye encik zack..ko memg kwn yg prihatin...sgup tlg aku even ko ngah keje...

so esknye aku msuk skali lgi bgunan kolej aku dgn berbekalkan form yg aku dh siap isi n print tu..pergh memg bangga giler (padahal diploma je pun)..hehehe berbaloi seh..even only the piece of paper jer..mahal tu harganya...apa pun aku bersyukur sgt...dgn bantuan kawan2..keluarga..musuh serta dri aku sndiri alhamdulillah aku mampu capai apa yg aku nk slama ini...thanks kepada zack a.k.a ahmad fauzi bin tamsir jasa mu tetap ku kenang..n smpi bila aku petik nama ko pun family aku dh izin kan pun ko nk bwa aku kuar.. hope ko akn terus jdi kwn aku smpi akhir hayat...


barang2 graduate aku


KPTM memories


my classmate picture


pembantu terbaik a.k.a zack sengal


Friday, December 2, 2011

23 n0vember 2011

Assalamualaikum..sihat x korang ni semua???aku harap korang shat lah ye...pergh!!!dh lme aku x update blog... serius idea byak mencurah2 tp aku x ader mood nk menaip...sesi kemalasan merajai hati dan naluri..ok back to main topic...awat ngan tarikh tu??

actually tarikh tu tarikh yg pling aku happy...parents aku balik dari tanah suci mekah..ya ALLAH aku sgt rindu kt diaorg...awl2 pgi lgi aku dh bgun..kemas umah...masak yang sedap2 untuk diaorang...n pastikan rumah sntiasa bersih..bru depa bangga ngan ank dara depa yg sorg ni...ok itu tipu...aku plan ngan makcik n adik aku nk msak nasi lemak tok sarapan pagi..syur sawi msak air,asam ikan bilis n sambal tumis tok lauk tengah hari..mee goreng mamak tok makan petang..

along ngan angah aku g amik mak n abah kat air-port...dlm kol 11 pgi mereka tiba kt umah...aku nmpk je mpv along terus aku kuar umah..depa x kuar dri mpv lgi aku dh tgu depan pgar umah...bila trun jer...x smpt mak n abh aku nk masuk rumah aku dh peluk cium depa...pergh msa tu  yh citer lah memg gmbira giler...cume x nangis lh...hehehe nsib baik..

masuk rumah jer trus aku duduk kt sblh mak jer...berbual2 smbil lpas rindu...kesihatan mereka agak kurang memberangsangkan...mak ngan abah x siht...asyik batuk n selsema...abh plak tiap2 hari smput..tp xpelah yg penting diaorg slmt...byak bnda yg kami bualkan...memg nk lepas rindu habis2an...

dan hari itu berlalu dgn sgt cepat...sedar2 je dh mlm...so aku bgi diaorg tdo awl...mest lh...penat tu duk dlm fligt...klu jap x perlah...ni lme giler tu...apa pun aku happy sgt2...n yg pling best mak belikan aku jubah...cantik sgt..thanks mak...

notajari->mak ngan abah dh smpi sne...aku bila lh plak kan...hope satu hari nnt aku akn berpeluang jejak kan kaki kt tanah suci mekah..insya ALLAH..

Monday, November 21, 2011

Jodoh ke kami???

Assalamualaikum....semalam bersamaan 20.11.2011....ok aku ader publish pasal kakak sepupu aku kawen pada tarikh ni...entry yg mana??sila klik sini....ok back to main title....apa kaitan majlis kawen cousin aku ngan jodoh ke kami???serius nak bernanah mata aku bace tajuk tu...demm..

ok lah cousin aku ni stay kat senai..so aku ngan sibling aku g lah sye..yelah wakil bagi parents kami since depa pun x ader kt malaysia lgi..smbil nk tgu cousin aku ni bersanding aku ngan adik n abg2 duk lah lepak kt luar umah...woi x tlg bt keje ker???kami adik bradik amik tender basuh periuk ok!!!

msa aku duk bual2 ngan adik aku pandang lah tetamu yg dtg jmpe aunty aku...nk bg salam kaut kononnye.. time ngah pndang tu aku terjumpe sorang hamba ALLAH ni...mula2 aku x percaya..tp aku tgk dia semula bt kali ke dua,ke tiga dan keempat kali...woi usha ank teruna org ker???

dan bila aku pndang mamat tu semula memg betul dia org yg pling aku knal...bukan sja kenal...malah seseorg yg pnh aku syg dlu..syg2 sgt2...nk tau spa dia...dia lh lelaki pertama yg aku pnh syg..hbgan kami dlu cume adik n abg angkat jer...x lbh dri tu..tp dlm msa yg sme kami memg saling sayang menyayangi...klu x silap msa tu aku form 3 dan dia form 4...

setelah hanpir..3 thun x jmpe aku lbh jmpe dia semula...pergh muka dia memg x pnh berubah dri dlu smpai sekarang..memg terkejut btol msa nmpk dia...bukan dia je...tp aku nmpk dia,mak n adik dia...aku x pasti lah dia knal aku lagi ke x...tp muka dia aku memg x pnh lupa...kenapa???biarlah rahsia...

apa pun aku sntiasa doakan kebahagiaan hdup dia...wlpun dia bukan dgn aku...tp aku x kesah...bg aku zaman sekolh tu cuime zaman cinta2 monyet jer...biasa lh time tu kan msih budak2 lagi..x ader apa yg special pun..fkiran pun msih tu x brapa nk matang lgi..(aku lah..dia aku x pasti)..

kebetulan yg sentiasa muncul lepas aku putus ngan dia 


1->jmpe kt pasir gudang,bazar ramadhan taman air biru-sebb dia study kt ILP pasir gudang blakang umah aku
2->jumpe dia kt larkin time dia ngah antr awek dia naik bus
3->jumpe kt btu pahat,bazar ramadhan juga..n aku dpt tau dia study kt ADTEC batu pahat..time tu plak aku study kt KPTM batu pahat
4->kwan kolej aku rupenye member skolah dia...klu x silap classmate dia juga...
5->jmpe kt rumah cousin aku time majlis perkahwinan...

adakah jodoh kami kuat?????entah lah...kwn2 aku kate jdh aku ngan dia memg kuat...tp aku rse tu sume hanya kebetulan...x ader kaitan ngan jodoh pun...lgpun dia dh ader awek...aku x suke ggu hak org..

statement dri aku tok dia..
->abg,adik ucap terima kasih kt abg sbb abg pnh jdi kwn adik n abg adik suatu masa dlu..kenapa kite berpisah???maybe sbb masa tu adik x berfikiran matang.adik nk abg tau yg adik x pnh lpa kan abg.tp bg adik bygone be bygone..maybe kite cume akn jdi kwn...maybe...apa pun adik doakan abg bahagia ngan pilihan abg..cume adik pelik...kenapa nama awek abg tetap nk sme ngan nama adik..farhana..hahaha ala kebetulan juga kot...x kesah lah janji abg bahagia...kngan kite kuar bertiga dlu adik x pnh lupakan..dan maybe x akn adik lupakan sehinggan adik menjadi isteri org kelak...insya ALLAH kalu btol kite ader jodoh kite akn berjumpe kembali..amin....


mood->jiwang tahap taik...DEMM...spa nk muntah sila muntah tp bukan kt blog aku..

Friday, November 18, 2011

Happy besday my Twins...


Assalamualaikum...

hari ni 18 november 2011..so genap la umur kembar aku yg sorg nie...ha???kembar???klu kmbr npe x sme tarikh lahir ngan ko...actually kami berdua memg berkongsi tarikh yg sme...cume bulan kelahiran je lain...dan kenapa aku gelarkan dia kembar???title tu kami dpt time skolah lgi...cikgu2 n student2 kt skolah tu gelarkan kami kembar...pergi n balik skolah sme...g mana2 pun sma...muka pun dh nak iras2..ntah aku pun x tau

ok lah ari ni genap umur dia 22 tahun..happy besday gurlz....semoga panjang umur dan di murahkan rezeki..mlm tdi aku sgup count down srg2 sebb nk wish besday ko...konon nk jdi org yg first lah..hahahha... apa pun aku nk ko tahu yg aku syg giler kt ko...

ko lah kwn aku sejak dlu smpi skung...since kite kwn sejak umur 12 thun smpi 22 thun...dh 10 tahun aku knal ko..dh byak benda yg kite kongsi...smpi pakwe pun kite kongsi sme2...memg sempoi kan..dh byak bnda yg kite lalui...dan dh byak juga kite dh bertekak tp persahabatan kite tetap utuh

aku harap aku dan ko akn sentiasa jadi sahabat sampai mati...n kite pnh plan sme2 kan nk naik pelamin together...hahaha memg lucu tp tu yg best...kan kite kembar...ok lah aku nk ko tahu yg aku akn seentiasa sayang ko smpi bila2...even jasad ini dah di mamah bumi aku akn tetap syg ko dunia akhirat...itu janji aku..

HAPPY BIRTHDAY MY GIRLZ...

Thursday, November 17, 2011

Hari-hari kena love bite...

Assalamualaikum semua...
hahaha serius aku nk gelak kuat2 bila aku bce sndiri tajuk entry aku kali nie..mcm lucah ker???serius lucah.. oppss!!! jgn nk fikir bukan2 plak ok...igt aku nk bt benda2 x ptt tu...x ader maknenye

since aku dh cuti sem ni apa lgi duk umah aku akn pegang satu title besar punya mohor...apa title aku tu??
M.A.I.D a.k.a B.I.B.I.K...hahaha serius dah tukat profesion plak gamaknye..x ader lah smpi nk berterusan.. yelah dh cuti kan x tau nk bt apa kt umah aku jdi lah maid sepenuh masa...kemas umah...n mcm2 yg aku bt

kenapa aku ckp hari2 kena love bite...mcm mana x kena dh rajin sgt masuk dapur...ari2 duk memasak kt umah tu lah kalu rajin sgt...ni jdinye...minyak panas2 aku main campak je ikan n ayam tu masuk dlm kuali...mana x jdi turnado dlm kuali tu...so rase lah sendiri

di sebabkan selalu sgt terpercik minyak panas kt tangan aku tgk tgan aku dh mcm kna love bite plak...klu nk ckp x hati2 aku rse aku lah org yg pling hati2 tp nk bt mcm mana gelojoh...hahaha..x pelah...at least nmpk lah yg aku ni rajin skit masak..so bila bakal mak mertua tnya nk masak apa..aku dh tau lah apa yg aku nk banta kt dapur tu...

kepada bakal mak mertua....mak x akan menyesal amik ana jdi menantu mak..kepada bakal suami....abg jgn risau bakal isteri abg ni memg kaki masak...sbb tu ari2 ader love bite DEMM!!!!....serius tipu...otak dah mereng...giler promote dri sendiri...tp serius aku ckp...memg x tpu...x rugi amik aku jdi isteri...hahahhahaha

Wednesday, November 16, 2011

Hari Yang Semakin Tiba..

Assalamualaikum....apa khabar rakyat malaysia semua...wah..bangga gitu....x sbr rasanya aku nk tgu 23 november ni....npe hek???? for your infor my parents come back tu malaysia...wah sgt2 teruja x sbr nk tgu diaorg blek sni...rindu bangat

bnda yg pertama aku nk bt adalah peluk cium diaorg....nk lepas rindu sgt2...hehehe..i love you mak,abah...pas tu apa hek...ha aku nk bg depa tgk gmbr aku msa graduate itu hari..wah memg x sbr sgt2...actually 2 hari lepas abg posmen ader hntr gmbr aku time graduate itu hari..bila dh tgk mcm nk gelak...sbb ader spoil skit..tp x pelah sume dh selamat

notajari->very the excited nk tnjuk gmbr graduate kt parents...korg kate aku ngada2???i dont care...hahaha



Saturday, November 12, 2011

Cuba Bayangkan

Assalamualaikum...ari ni ari sabtu kan..so bila ari sabtu ni aku akn teringkat 1 saranan kerajaan utk semua rakyat yg stay kat malaysia ni...apa dia??? "Say no to plastic bag" as you can see,mostly pekerja pasar raya kt malaysia ni akn bertidak dgn tidak memberi plastik kepada pengguna setiap hari SABTU..so siapa2 yg nk g blanja hari sabtu tu sila bwa beg kain anda sndiri dri rumah ok...

pnh skali aku g 7eleven msa duk kt ipoh dlu (pdhal bru blek dri ipoh)..setiap ari sabtu aku ngan budak2 dorm aku akn membuat rombongan ke kedai tu..beli apa???beli coklat,keropok n ais krim coklat (saturday is chocolate day for me)..ok kami pun borong lah kan...n kami lupa pasal saranan kerajaan tu..so bila dh byar mcm pelik mana beg plastik..n mamt kt kaunter tu senyum dgn gaya kacak smbil berkata "hari sabtu memg x ada beg plastik"apa lgi masing2 mengeluh...n ader sorg ni smpi sgup beli beg kain kt 7 eleven tu..sbb x sgup nk bwa brg byak2 tnpa beg..

ok kite tutup psal citer kt ipoh...ok kt area umah aku ni setiap hari SABTU ader pasar malam..so klu dh ader pasar mlm memg byak lah kan bnda yg korang sume akn beli...brang dapur,brg makann,n maybe ader yg nk borong kain baju...(pasar malam area umah aku memg complete)..tp leh x korg bayang kan klu korg gi pasar malam tu n peniaga tu ckp "hello amoi ari ni ari sabtu ma...x ada beh plastik"so apa korg rase???

aku x dpt nk bayangkan klu semua peniaga kt pasar mlm tu mengamalkan seruan kerajaan...serius aku ckp pasar mlm yg slalu penuh n bising tu akn trus lengang n senyap mcm g pengkebumian mayat sbb apa???sbb masing2 dh mls n g pasar mlm...x ader beg plastik!!!!

so apakah langkah terbaik dri menyebabkan pasar malam tu x lengang??sila bawa bakul masing2 bila pergi pasar malam untk mengelakkan anda dri terbeban membawa brg yg anda beli swaktu berbelanja di pasar malam pada hari sabtu..

i cant imagine when men going to pasar malam with basket....serius jambu..ah lantak ar...tp memg btol pun... sbnrnye plastik beg ni memg x bgus sbb klu kite nk lupuskan plastik ni amik masa beribu tahun...ia sgt sush utk di lupuskan...x mcm kertas atau material yg lain...so pndai2 lah kite menjaga bumi kite..



notajari->sorrry ar ari ni aku membebel tahap x sedar diri..aku pun xtau apa yg aku bebel kan...sekian..

11.11.11 VS 20.11.2011

Assalamualaikum semua...pergh dh lme aku x update kan...kenapa?? bz gamaknye...bukan bz mana pun.. actually bila dh blek istana bonda dan ayahanda ni broadband dan laptop akn sentiasa terabai kerana aku blih selesa membelai TV,astro dan novel-novel yg berlambak tu..

ok ari ni aku just nk cerita pasal tarikh2 yg org kata menarik sgt tu..menarik ker??depand on person lh..tp bgi aku tarikh tu sume same jer..yg pasti kite akn semakin tua...(sila abaikan)..ok semalam 11.11.11..so di tarikh2 itu aku pasti rmai yg nk take tarikh tu sbgai tarikh wedding..ader gak yg klu bleh nk bersalin kan baby time tarikh tu..ntah lah..tp klu yg rancang wedding tu insya allah..but yg tarikh nk bersalin tu x sure lah kan..tu kan sume keje tuhan..klu dpt alhamdulillah..



ok ader 1 tarikh lgi yg aku rase menarik iaitu 20.11.2011...perasan x nombor2 tu berulang 2 kali...aku rse tarikh tu menarik...klu nk banding kan dgn 11.11.2011...still ader 20 kt depn tu..tp klu 20.11.2011 nombor tu akn berulang 2 kali..intersting (bg aku..klu korg x suke x yh nk sibuk)..ok stop it..so x ader ke mana2 yg nk amik tarikh tu tok bt nikah kawen??klu x silap aku kakak sepupu aku bt wedding time tu...hope semoga kekal selamanya...insya ALLAH..



x kesah lah tarikh apa skali pun...sume tu kan memg dh terkire sejak dlu...setiap hari kite akn di sajikan dgn hari2 yg baru..semakin lme semakin meningkat...so apa yg pnting kite tau bwa dri kite sndiri

notajari->18.08.18 tarikh besday aku yg ke 29 thun...agak2 aku dh kawen ke blum time nie??klu dh kawen brapa anak aku???or aku msh hdup lagi ke x time ni???hanya ALLAH sahaja yg tahu kesudahannya...

Wednesday, November 2, 2011

Apabila aku mula rajin...

Assalamualaikum...

actually entry kali ni aku just nk inform kt korg my second blog...tp dlm blog ni aku more in english mood...why sbb blog ni tok evalute from my lecturer...klu rajin sila2 lh msuk blog yg x brapa nk happening ni..

Keliru dan buntu

Assalamualaikum semua...

mcm mana keadaan kamoo semua..di harap sihat hendaknye...aku keliru menjadi buntu...<--sila bce sentence yg aku underline tu mcm lagu sam bunkface...tajuk lagu aku x tau...serius aku dlm kekeliruan ++ kebuntuan why?? aku rse mcm aku nk tamatkan riwayat hidup aku sebagai seorg pelajar...

apa dh jdi ni??ko x syg ker study ko tu??giler ko x syg....mstlah aku syg giler nk quit study..tp apa kan daya aku terpaksa!!!!!aku terpaksa bt satu keputusan yg dlm ahti aku langsung x rela nk berhenti study...dh naik stahun aku bertungkus lumus study sehabis mati <---ok tipu jerk tu..aku dh ready nk trun final exam tp aku harus lupakan hasrat murni aku tu..kenapa???biarlah rahsia...

apa aku nk bt lepas nie???cari keje..cri duit..kumpul harta...kawen...settle masalah..boleh mcm tu??klu lah cri keje tu semudah ko petik jari kan best...klu lah harta tu leh tgi menggunung dlm sehari kan nikmat...dan alangkah bahagia klu calon suami tu memg ko dh tau spa...x yh cri..trus kawen..but you must know..the all situation is start with IF....erg...demm...

serius otak x leh nk berfungsi dgn sempurna...langkah terbaik adalah dgn berdiam dri..merenung masa depan dan merancangn pelan tindakan yang wajar untuk keharmonian diri seorg perempuan...stop it...aku dh start merepek...

Friday, October 28, 2011

Alhamdulillah...akhirnya

Assalamualaikum.....

waktu malaysia->6.03 petang
waktu mekah ->lbh kurang selesai solat jumaat

penantian yg mendatangkan kebahagian..alhamdulillah..apa yg aku tgu dh muncul...apa??pnggilan telefon dari parents tercinta..Ya Allah mata tgk hp berbunyi dan no phone line Mekah aku trus angkat...siap cakap kuat2 lagi sbb excited sgt.abah mcm tau2 je yg aku skung tgah berhati walang...waaaa........

first soalan pertama yg aku tye abah sihat x??alhamdulillah...abah ngan mak sihat...cume batuk dan selsema je...suhu kt mekah 50°c..pergh...panaskan...abah tye aku sihat x..aku ckp aku sihat jer...bila abah tanya mcm mana convocation itu ari...time ni aku dh nangis dh tp tahan je sbb x nk abah tau aku nangis.

aku cakap convo ok jer...sume jalan ngan baik..along ngan angah yg teman....pas tu time abah tanya duit blanje ader lgi x..time ni aku rse sebak...sbb dia tau 2 mgu skali aku akn col minx bank-in duit...aku ckp duit ader lgi..pas tu dia pesan suh jaga diri baik2...

aku dh x leh ckp apa...aku just ckp kim salam kt mak...n jgan kesihatan elok2...pas tu abah pun letak phone..serius aku rse sgt2 x puas berbual dgn abah..aku nk bual lme2 skit ngan abah...aku rindu...dan untuk kesekian kalinya apa yg boleh aku katakan adalah..setiap kali aku igt depa aku akn nangis..aku sndiri x tau kenapa...mungkin aku terlampau risaukan mereka...erm...entahlah..


mak dan abah yg sgt di kasihi melebihi dri sndri
tnpa dikau apalah ertti hdupku ini

Sunday, October 23, 2011

Entry tidak bertajuk

Assalamualaikum semua...

di keheningan malam yg nyaman berteman kan bunyi cengkerik window media player yg mengudarakan lgu i will survive...aku duduk seorg diri di dlm bilik merenung masa depan asgment yg menggunung...mencuri sedikit masa untuk menghupdate blog kesayangan..

merenung hp kesayangn pemberian abah..dan mula berfikir "kenapa abah x col ana..dan 2 mgu abah x col ana..ana sgt rindu dgn abah dan mak" berfikir sejenak bgaimanakah keadaan depa di tanah suci mekah..sehat kah depa??setiap kali berita kt di tv3 paprkan cerita pasal haji aku akn setia di depan tv mendengar dgn pnuh khusyuk..mana tau klu muka mak n abah dpt msuk tv..

setiap hari aku akn mendoakan kesihatan dan kesejahteraan depa berdua..memohon agar di beri kesihatan yang sempurna semoga dpt melakukan amal ibadah dgn tawaduk dan penuh kehambaan sebagai khalifah di muka bumi ALLAH ini...

mak..abah..ketahuilah oleh mu berdua bahawa anakanda di sni sentiasa mengingati mu smpai akhir hayat ku... tanpa dikau sapalah aku..saban malam akn ku renung gambarmu untk mengubat rindu ku padamu..aku akn sabar menanti kepulangan mu dengan mempamirkan segulung diploma yg telah aku perolehi itu hari..wlpun dikau tiada disamping ku sewaktu hari bersejarah tu tp aku tau yg dikau sentiasa mendoakan diriku dan adik bradik yg lain..semoga ALLAH melindungi kalian berdua

*mood down skit sbb rindu giler kt mak n abah...tiada ubt yg lebh mujarab melainkan dpt mendengar suara mereka berdua-wahai mata tlg jgn mengalirkan air mata lgi..

Aku benci Matrices..

Assalamualaikum semua..harap anda semua sihat...jgn jdi mcm aku dh lah...msuk ari ni dh 2 hari aku selsema n sakit tekak..aduh bila nk baik ini...serius bosan dengan mukus2 yg semakin laju menjana di dalam hidung ni

di kala pagi ahad yang hening ni aku merajinkan dri dgn membangun pgi untuk menyettle kan asgment aku yang dh mcm hapa kan..since aku futher study ni aku igt x akn jmpe bnda ni lgi..rupenye2 jmpe blek..serius topic ni lah yg paling aku bnci time kt skolah menengah dlu...igt time diploma n degree x jmpe..rupenye nasib aku memg sgt BAIK sbb dpt jmpe blek topic ni  DEMM!!!!

ok dlm degree aku ader study satu subject tu nama dia LOGIC AND SETS..lbh kurang mcm add math juga lh cume dlm subject ni korang akn jarang jmpe nombor..dia more pda huruf2 jer...so setiap jawapan korg tu betul berpandukan logic je..spa yg study subjek ni akn paham mcm mana tekanan nye subjek ni..

first time aku study subject ni aku terfikir mana sume nombor2 kte add math..rupenya subject ni jarang ader nombor..byak hurf2 jer..so pndai2 lah nk solve problem tu..ok dlm subject ni juga ader sub topic MATRICEs..seriusly first dlm fkiran aku bila tau ader subtopic ni aku dh DOWN..kenapa???sbb aku benci matrices

memg aku tau rmai akn kte matrices ni sgt senang...time aku study form 4 dlu pun aku giler matrices tp bila dh over excited aku mula lah bt simple mistake..start dri situ aku bnci matrices...spa yg nk blame aku sbb aku benci matrices ikot suke korg...hak individu..yg pnting aku tetp BENCI matrices...back to the main point.

so nk x nk aku kna juga bt matrices ni..wpun dlm hati aku x suke..ok korg jgn igt matrices kt skolah dlm math modern tu sme ngan logic n sets..oh...tidak...sgt2 tidak sme

 Matrices time study kt skolah dlu

Matrices dlm subject Logic and Sets


so korg dh tgk kan perbezaan depa tu...yg time skolah tu memg lah senang sbb ader nombor2.than sila lah tilek puas2 matrices yg kt dlm subject degree aku tu..adakah anda paham???wlpun tu cume formula tp kire lbh kurg lah...just korg hye masukkan huruf shja...no number ok...

Saturday, October 22, 2011

Berjimba sambil memonteng clas..shhh.......

Assalamualaikum semua...actually ari isnin bru2 ni aku sepatutnye kena attend CLASS..tp apa yg aku bt hek?? aku ngan clssmate aku merancang utk MEMONTENG teruk btol kan kami...pdhal tgal 3 mgu lgi nk exam.. bleh plak rancang ponteng cls..

so aku plan ngan member aku nk g Jaya jusco..mula2 igt k lepak2 jer last2 kami decide nk tgk wayang biasa lh dh lme x tgk wayang kan so kami pun bersepakat memilih cerita yg ingin kami toton (ayat skema giler).Mula2 aku igt nk tgk citer The Thing...sbb msa tgk triller citer tu mcm best tp bila tgk time citer tu di tayang kan aku trus ubah fkir..citer tu tayang kol 5.30 ptg..skung wktu tu bru pukul 1.30...giler masak nk tgu

so aku pun decide nk tgk citer Al-hijab...konon nk feel tgk citer seram lah...for your info aku ni memg seorg yg penakot..so bila nk tgk citer hantu ni kna pkiaq 2-3 kali...bila dh msuk panggung tgk citer tu serius aku bleh katakan cerita ni X SERAM LANGSUNG!!!! knapa aku ckp x seram??sbb hantu yg ader dlm citer ni cume hantu pontianak,pocong n hantu raye jer

so feel aku nk seram trus x ader...siap ader part lawak lgi..time part lawak tu memg giler2 aku glak smpi nangis..kt dlm panggung x yah citer lah memg gamat giler..so spa nk tgk citer ni silakan..aku cume bleh lgi 3 bintang jelah kt citer ni...nk ckp best sgt pun x gak..kire half-half lah


Sarapan pagi

Assalamualikum...jam menunjukkan pukul 11.46 pgi bersamaan hari sabtu..apa yg aku sedg bt skung ni???
menghupdate blog smbil mendengar lagu "as long as you love me" bertemankan sarapan pagi aku

apa yg aku msn skung ni lbh kurg makanan ala barat.serius poyo...actually apa yg aku mkn ni bleh di kategorikan makanan break fast yg slalu pihak hotel sediakan..apa yg aku mkn???

1->dua keping roti gardenia
2->setin kacang panggang ayam brand
3->sekeping keju chesdale

knapa mkn bnda tu je???diet ker???hahahah x ader maknenye...aku mls nk msk ari ni...x ader idea...bleh mcm tu????abaikan



Suami Vs isteri

Assalamualaikum dan selamat pagi bt semua

Di suatu pekan yang amat damai dan hening ini terdapat sebuah kampung dan indah yg bernama pokok tumbang.didlam kampung itu pula terdapat sepasang suami isteri yang telah 10 tahun berkahwin dan baru sahaja mendapat berita bahawa si isteri mengandung kembar.alangkah bahagianya pasangan itu

di suatu petang si isteri bertanya kepada suaminye tentang nama-nama bakal anak mereka

isteri: abg kalu anak kita ni kembar lelaki abg nk namakan mereka apa?
suami: dollah dan salleh
isteri: kalu ianya perempuan
suami: dolly dan sally
isteri: kalu mereka itu berpasangan
suami: dollah dan sally atau pun salleh dan dolly
isteri: mengapakah semua nama itu sama sjer?
suami: sbb nama ibu bapaku dollah dan sally nama moyang ku salleh dan dolly
isteri: *#&%(@*#)!)

Kakak Vs Adik

Assalamualaikum....

Permainan di zaman kecil

adik: mak kenapa adik dpt brang mainan yang kakak punya
mak: tak elok membazir..membazirkan amalan syaitan
kakak: ok lah tu dpt kakak  punya.x perlu beli bru
adik: x adil lah mcm ni..kakak mest dpt yg baru
kakak: biasa lah,aku kan KAKAK

Makanan

adik: kakak kenapa amik jagung adik,mak beli utk adik
kakak: akak nk juga,x kire
adik: kakak teruk lah
kakak: biasalah aku kan KAKAK

Masalah buli di sekolah

adik: kakak ader org buli adik msa kt skolah tdi
kakak: apa yg dh dia bt kt kau?
adik: dia suruh adik btkan dia kerja skolah
kakak: esk bwa aku jumpe dgn budak tu
adik: thanks akak
kakak: well,aku kan KAKAK

Perkahwinan

adik: akak adik ngan ... nk kawen
kakak: ok tp jgan lupa hantaran langkah bendul aku,1 biji ipad Apple + Iphone 4 s
adik: mak datuk demandnye
kakak: aku kan KAKAK

->x kesah lah mcm mana rupe bentuk kakak kite but she still a SISTER even time kite sush mahupun senang dia tetap akn sntiasa menyokong kite.so hargailah kakak yang anda ada (sedih giler aku x ader kakak tp aku lah KAKAK)


*idea asl ->iklan "aku kan abang" olahan oleh dri umpunya blog

Friday, October 21, 2011

And the finally...settle juga bnda ni

Assalamualaikum semua...hye bertemu kembali dlm rancangan cik farah pot pet tett!!! stop it nonsense farah.. igt lagi x entry aku pasal aku ngan budak cls aku kna settle kna stu projek bout tv commercial...alhamdulillah bnda ni dh siap dan member aku bleh lak publish bnda ni kt youtube...oh sgt terharu (rse mcm nk cekik je ko kan) klu korg x igt psal entry tu korg bleh klik SINI...so sila tgk video ni dan klu rajin sila lah komen...n klu aku di beri peluang utk belakon serius aku x nk..sgt PENAT ok!!!!!



video

Thursday, October 20, 2011

Apalah Nasib badan

Assalamulaikum semua...apa khabar masing2..hope sume sihat2 belaka hendaknye ye...berbalik pada tajuk entry aku kt atas tu...ari ni memg ari pling haru biru bgi aku...asal hek??ok pg ni mcm biasa lh bersemangat giler bgun pgi aven aku xader cls pun...bgun pg sbb nk g beli sarapan kt barakat klu budak2 yg duk tman cempaka,ipoh mst tau barakat tu kt mana.

ok lah mcm biasa aku yg volenteer bwa mtr pg2 ni..aku g ngan kwn aku si thiha tu..di sebabkan nafsu makn nasi lemak pakcik tu membuak2 (dh 2 mgu x mkn mskan pakcik tu) aku pun ikot jln shoart cut nk g barakat tu. slalunye klu aku lalu jalan shout-cut tu memg heaven lah sbb dkt n jrg ader knderaan lalu kt situ..tp ntah lah apa nsb aku ari ni..

time ngah sedap2 bebual ngan thiha aku lalu stu lorong ni...kt situ memg byak anjing tp slalu kalu kiteorg lalu anjing tu bt bodoh jer..x ader lah tahap nk nyalak2 bagai ni..tp pgi tdi aku lalu ader sekoq anjing ni giler kot...serius aku myumpah tahan gaban ar..aku ngah bwa mtr dia bleh kejar plak tu...shial lah...

time aku bwa mtr tu x yah ckp ar memg lju giler smpi aku ckp asl x leh press lgi..rupenye aku dh press mtr tu smpi habis...korg cube bayangkan anjing tu bapak besar giler...dh tu tgi thap motor korang..demm...aku time bwa mtr tu siap angkat kaki tau...tgan plak duk pulas mtr..mata plak pndang anjing tu...klu depan aku ader mtr ke kete ke apa ke memg aku rse aku lggar dh...

nsb baiklah anjing tu x dpt kejar...smpai stu simpang aku berhenti jap..sbb ader mtr budak PUO lalu..pas depa dh lalu jap aku leh jerit..BANGSAT!! kuat2..serius depa dua org tu tgk je aku..mst dia igt aku ckp dia.. pdhal aku ckp kt anjing tu..aduhai..sorry ye awk x sgka plak terlepas pktaan tu..pas tu aku pun truskan perjalanan g barakat

dh siap2 beli brang aku pun balik..time blik aku suh thiha bawa..aku x leh nk bwa sbb tgan menggigil..yg thiha duk gelakkan aku jer...tp serius aku terkejut giler kot time anjing tu sergah kami...tobat pas ni aku x nk lalu jala short cut lgi...rela lalu jalan jauh...janji x jmpe anjing giler tu..


ghope anjing tu..tp yg ni kire comel..yg kejar aku pgi tdi mcm haram


model motor yg aku bwa..tp ni bukan mtr aku..motor aku wrna purple ok


notajari->hati2 klu jmpe anjing..kang x pasal2 dia gigit pas tu nk kena samak plak 1 hal..

Monday, October 17, 2011

Convocation

Assalamualaikum semua...sabtu -> 15/10/2011 tarikh bermakna bgi aku n bekas2 kwn satu cls time diploma dlu...tarikh yg membtkan kami semua berkumpul semula untuk menghadiri convocation kami...serius happy dan rse sgt teruja..hahhaha teruja dpt jmpe kwn2 lme n akn naik pentas tok amik diploma masing2

aku gerak g putrajaya ari khamis...aku,zack,suhaimi gerak dari jb..than kiteorg amik amy kt ktm-ukm..serius time jmpe amy tu aku jerit kuat2 sbb rindu kt dia..pas tu kami sume bergerak ke bangi sebb sewa hotel kt situ.. ok lah harga murah..tmpt pun sgt memuaskan..mlm tu aktiviti mcm biasa lh duk lepak2 smbil berbual..sedar x sedar dh pgi buta..bru lah kami blek ke hotel masing2

ari jmaat plak kami berempat gerak g putrajaya sbb nk amik jubah..time amik jubah tu jmpe rmai giler membr2 lama..masing2 byk yg dh berubah..smpi ada yg aku x kenal..biasa lah masing2 kan dh ader kerjaya sndiri..ada yg futher study n ader yg dh keje...ptg tu kami ader raptai..igtkan raptai penuh tp biasa je..aduhai mcm membazir je g...habis raptai pakat2 lepak minum dlu..lepak kt bangi n duk 1 table ngan budak KPTM kemumin..budak nursing..member si zack tu..aku x knal tp bila zack kte budak fasi gak so bru aku igt..

sabtu pgi tu kol 7 aku dh ready nk g PICC..very the excited beb..hehehe..serius dua mlm x tdo..so bila dh x tdo tu badan x yah citer lah..ringan jer..mcm nk pitam..but still leh rileks lgi..gagahkan juga lah tok naik pentas
waktu pas habis convo tu aku trun kt lobby dh mcm lautan manusia...ramai giler org...bila tgk masing2 ada family aku rse sedih sgt..parents aku jauh..x dpt nk tgk aku convo...depan amy aku nangis...sebb x tahan sedih n ader gak ar dua tiga org nmpk aku nangis tp aku x peduli aku memg sedih giler..time hari bersejarah time tulah aku sendiri tanpa org tersayang...yg ader hnyalah teman seperjuangan...

habis convo zack ajak aku g jalan2 dlu..lepak2 kt almanda..tp kali ni amy dh blek melaka follow mak dia..so aku,zack ngan suhaimi jerlh..tp time lepak2 tu kak moy n kak yan ajak g karok kt alamanda..apa lgi joint depa jelah...tp sbb pnt sgt n ngantok aku ngan zack leh bantai tdo dlm bilek karok tu...hahahha giler ar pnt x terkata..dlm kol 8 zack ngan suhaimi antr aku g pudu...nk blek ipoh katakan

aku nek bus kol 9.30 so smpi ipoh 11.30 mlm...serius naik ats bus aku trus tdo..x igt apa2..nasib bak lah time dh smpi ipoh tu driver bus tu jerit ipoh..klu x memg aku terbabas smpi penang la gamaknye..klu terjadi memg aku x tau nk ckp apa lh an.

kol 6.45 dh siap..excited giler


aku dh convo



at hotel



Sunday, October 16, 2011

Pemergian Parents ke tanah suci

Assalamualaikum...10/11/2011 tarikh bersejarah bt aku sekeluarga...mak dan abah fly ke tanah suci mekah alhamdulillah..akhirnye termakbul juga hajat mereka berdua...serius sedih je time pg tu tp masing2 bt muka slumber.aku ngan adik-bradik antr mak ngan abah g air-port kt senai..x jauh pun..kami bertolak dri rumah kol 6.30 pg than tibe kt senai dlm kol 7 lbh..g pun dua keta je...

sblum mak ngan abah masuk balai berlepas tu kami ramai2 duk makan break fast ngan mak n abah...time tu memg happy sgt..tp aku perasan mak x makan pun..yang aku tau dia tgk sume ank dia..aku sedih time tu tp bt2 happy jer..

time dh nk masuk balai berlepas tu kami stay stu family kt 1 tmpt ni..salam2 n peluk2 cium..serius x yah citer lah pasal nangis2 ni..memg banjir habis...yg aku tau yg x nangis cume ank buah aku..biasa lh budak kecik lagi..abg2, aku,adik n kakak ipar x yah citer lah..pling truk nangis sure lh adik aku..dh memg dia jer duk umah bertiga ngan mak n abah..tu yg rse sedih tu..aku sedih gak tp dh biasa berpisah so x rse sgt

mlm tu dlm kol 11 mlm abah col aku dri madinah..pergh time tu rse mcm nk nangis ader menjerit pun ader.. serius rindu giler...abah tye ngah bt apa..time kt malaysia kol brapa..npe x tdo..dpt bual2 jap je ngan abah almaklumlah kan mahal dri sne nk col malaysia..so x per...aku memahami

esok genap seminggu mak ngan abah g sne...bila duk sorg2 teringat kt depa memg air mata ni mengalir jer..makin sush nk berhenti adalah..ntah lah rse rindu sgt..klu dlu time depa kt malaysia dpt gak lepas rindu col depa kt jhr..la ni x leh nk bt apa..just tgk jelah gambar depa

mak,abah ana ngan adik-bradik sume akan sentiasa mendoakan mak dan abah..semoga mak dan abah dapat tunaikan haji dengan sempurna dan di berikan kesihatan yang sempurna



anak manje mak n abah (adik n ude)




kami sekeluarga termasuk mak ude (kakak mak)

Wednesday, October 12, 2011

Jamuan Raya Kolej

Assalamualaikum semua...actually smlm mgu yg dh lepas...kolej aku bt jamuan hari raya tp sbb lmbt tibe sume mknan kt jamuan tu dh habis,..so terpaksa lah menapak g kdai mkn...ps dh lepak2 kt kdai mkn kami plan nk bt photoshoot raye kt ECO PARK...spa yg duk ipoh ni memg sure tau lah tmpt ni kt mana kan...tmpt terbaik couple2 dating..ye ke... serius aku x tau...n x amik port...jom layan gmbr












Wednesday, September 21, 2011

Rajin Giler..

Assalamualaikum....serius ari ni aku rajin giler update blog...kenapa hek???sbb aku rse mcm x ader benda aku nk bt..actually byak benda yg aku kna settle kan tp entah lah mood ni sentiasa hilang dri pandangan mata hati.. ops serius itu aku tipu...asgment memg banyak menggununung tp aku je sja x nk bt...sbb aku dh ader sifat M.ok lah sblm aku merepek yg bukan2 baik aku stop dlu...arios.

Benda yg aku nk lagi...

Assalamualaikum


bleh x nk minx abg sy belikan bnda ni time sy convo nanti???serius comel giler

Silent Reader..

Assalamualaikum...kenapa tajuk ari ni silent reader???sbb aku aderlah salah seorang yg sering menjadi silent reader...kekdg best jdi silent reader ni sbb kite akan dpt banyak input dri blogger lain

kenapa aku jdi silent reader??
1-sbb aku suke tgk cara org olah ayat semasa mencoret
2-sbb aku suke idea org tu
3-sbb aku bukan sorg pengkritik
4-sbb aku ader pendapat aku sndiri
5-sbb aku yakin setiap blogger ader hak dia sndiri nk coret mcm mana

bagi aku x kesah lah org tu silent reader atau apa skalipun janji dia bukan nk plagiarism coretan org tu...klu nk amik idea aku rse x slh kot...cume setiap olahan tu mst yg terhsil dri idea korang sndiri

Aku nak benda ni!!!!

Assalamualaikum


best kan klu dpt hadiah chocolate heel ni..sure syg nk mkn

Tabiat aku sebelum masuk tdo

Assalamualaikum...ari ni aku nk kongsi skit apa yg aku akn bt sebelum aku msuk tdo...someperson akn ckp "alamak poyo seh minah ni...benda tu pun nk citer kt org"..ok..aku memg suke citer hal aku kt org...mana lh tau ader yg sme fiil ngan aku kan...lantak ar..janji hdup aku bahagia

Tabiat baik aku sebelum tdo
1-cuci muka
2-gosok gigi
3-amik air sembahyang
4-sikat rambut

Tabiat pelik aku sebelum tdo
1-pakai minyak wangi
2-sembur bilek ngan minyak wangi
3-akn pastikan tempat tdo aku tu wangi

Tabiat x baik sebelum tdo
1-memekak nyanyi2
2-slalu lupa nk bace doa tdo
3-suke berangan nk kawen ngan ank raje (ok aku tpu)
4-Suke mandi mlm2

x kesah lah mcm mana pun tabiat seseorg tu sebelum nk tdo...setiap org ader cara mereka yg tersendiri.Macam aku juga terlalu obses ngan perfume smpai nk tdo pun still nk ader bau perfume..depand person lh org kata...janji keadaan kite tu sentiasa bersih.

Sunday, September 18, 2011

Open House,BBQ,Birthday Party

Assalamualaikum...hahaha dh lme x update kan...biasa lah sgt2 bz ngan asgemnt....actually just nk citer hari jumaat lepas aku ngan udak2 umah bt jamuan skit...kecik2 jer..jmpt yg mana knal jer...smbil open house smbil beramah mesra dengan jran sebelah rumah....ok tett!!!adik2 je diaorg tu ok..

jom layan gmbr


bihun goreng & salad coslow


ayam panggang madu berempah


kek untuk kami semua


koktel & ayam dh siap panggang



kaum-kaum adam


notajari ->semua masakan kt ats tu aku yg bt..kecuali kek jer kedai yg bt..spa nk resepi ayam panggang madu berempah tu bleh tye aku..ahaks!!resepi turun temurun Pn shamsiah kepada ank perempuannya yg bernama Nor farhanah a.k.a aku...wink!!!wink!!!wink!!!

Let's Nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Link