Lets nuffnang

Pengikut..

Friday, October 28, 2011

Alhamdulillah...akhirnya

Assalamualaikum.....

waktu malaysia->6.03 petang
waktu mekah ->lbh kurang selesai solat jumaat

penantian yg mendatangkan kebahagian..alhamdulillah..apa yg aku tgu dh muncul...apa??pnggilan telefon dari parents tercinta..Ya Allah mata tgk hp berbunyi dan no phone line Mekah aku trus angkat...siap cakap kuat2 lagi sbb excited sgt.abah mcm tau2 je yg aku skung tgah berhati walang...waaaa........

first soalan pertama yg aku tye abah sihat x??alhamdulillah...abah ngan mak sihat...cume batuk dan selsema je...suhu kt mekah 50°c..pergh...panaskan...abah tye aku sihat x..aku ckp aku sihat jer...bila abah tanya mcm mana convocation itu ari...time ni aku dh nangis dh tp tahan je sbb x nk abah tau aku nangis.

aku cakap convo ok jer...sume jalan ngan baik..along ngan angah yg teman....pas tu time abah tanya duit blanje ader lgi x..time ni aku rse sebak...sbb dia tau 2 mgu skali aku akn col minx bank-in duit...aku ckp duit ader lgi..pas tu dia pesan suh jaga diri baik2...

aku dh x leh ckp apa...aku just ckp kim salam kt mak...n jgan kesihatan elok2...pas tu abah pun letak phone..serius aku rse sgt2 x puas berbual dgn abah..aku nk bual lme2 skit ngan abah...aku rindu...dan untuk kesekian kalinya apa yg boleh aku katakan adalah..setiap kali aku igt depa aku akn nangis..aku sndiri x tau kenapa...mungkin aku terlampau risaukan mereka...erm...entahlah..


mak dan abah yg sgt di kasihi melebihi dri sndri
tnpa dikau apalah ertti hdupku ini

Sunday, October 23, 2011

Entry tidak bertajuk

Assalamualaikum semua...

di keheningan malam yg nyaman berteman kan bunyi cengkerik window media player yg mengudarakan lgu i will survive...aku duduk seorg diri di dlm bilik merenung masa depan asgment yg menggunung...mencuri sedikit masa untuk menghupdate blog kesayangan..

merenung hp kesayangn pemberian abah..dan mula berfikir "kenapa abah x col ana..dan 2 mgu abah x col ana..ana sgt rindu dgn abah dan mak" berfikir sejenak bgaimanakah keadaan depa di tanah suci mekah..sehat kah depa??setiap kali berita kt di tv3 paprkan cerita pasal haji aku akn setia di depan tv mendengar dgn pnuh khusyuk..mana tau klu muka mak n abah dpt msuk tv..

setiap hari aku akn mendoakan kesihatan dan kesejahteraan depa berdua..memohon agar di beri kesihatan yang sempurna semoga dpt melakukan amal ibadah dgn tawaduk dan penuh kehambaan sebagai khalifah di muka bumi ALLAH ini...

mak..abah..ketahuilah oleh mu berdua bahawa anakanda di sni sentiasa mengingati mu smpai akhir hayat ku... tanpa dikau sapalah aku..saban malam akn ku renung gambarmu untk mengubat rindu ku padamu..aku akn sabar menanti kepulangan mu dengan mempamirkan segulung diploma yg telah aku perolehi itu hari..wlpun dikau tiada disamping ku sewaktu hari bersejarah tu tp aku tau yg dikau sentiasa mendoakan diriku dan adik bradik yg lain..semoga ALLAH melindungi kalian berdua

*mood down skit sbb rindu giler kt mak n abah...tiada ubt yg lebh mujarab melainkan dpt mendengar suara mereka berdua-wahai mata tlg jgn mengalirkan air mata lgi..

Aku benci Matrices..

Assalamualaikum semua..harap anda semua sihat...jgn jdi mcm aku dh lah...msuk ari ni dh 2 hari aku selsema n sakit tekak..aduh bila nk baik ini...serius bosan dengan mukus2 yg semakin laju menjana di dalam hidung ni

di kala pagi ahad yang hening ni aku merajinkan dri dgn membangun pgi untuk menyettle kan asgment aku yang dh mcm hapa kan..since aku futher study ni aku igt x akn jmpe bnda ni lgi..rupenye2 jmpe blek..serius topic ni lah yg paling aku bnci time kt skolah menengah dlu...igt time diploma n degree x jmpe..rupenye nasib aku memg sgt BAIK sbb dpt jmpe blek topic ni  DEMM!!!!

ok dlm degree aku ader study satu subject tu nama dia LOGIC AND SETS..lbh kurang mcm add math juga lh cume dlm subject ni korang akn jarang jmpe nombor..dia more pda huruf2 jer...so setiap jawapan korg tu betul berpandukan logic je..spa yg study subjek ni akn paham mcm mana tekanan nye subjek ni..

first time aku study subject ni aku terfikir mana sume nombor2 kte add math..rupenya subject ni jarang ader nombor..byak hurf2 jer..so pndai2 lah nk solve problem tu..ok dlm subject ni juga ader sub topic MATRICEs..seriusly first dlm fkiran aku bila tau ader subtopic ni aku dh DOWN..kenapa???sbb aku benci matrices

memg aku tau rmai akn kte matrices ni sgt senang...time aku study form 4 dlu pun aku giler matrices tp bila dh over excited aku mula lah bt simple mistake..start dri situ aku bnci matrices...spa yg nk blame aku sbb aku benci matrices ikot suke korg...hak individu..yg pnting aku tetp BENCI matrices...back to the main point.

so nk x nk aku kna juga bt matrices ni..wpun dlm hati aku x suke..ok korg jgn igt matrices kt skolah dlm math modern tu sme ngan logic n sets..oh...tidak...sgt2 tidak sme

 Matrices time study kt skolah dlu

Matrices dlm subject Logic and Sets


so korg dh tgk kan perbezaan depa tu...yg time skolah tu memg lah senang sbb ader nombor2.than sila lah tilek puas2 matrices yg kt dlm subject degree aku tu..adakah anda paham???wlpun tu cume formula tp kire lbh kurg lah...just korg hye masukkan huruf shja...no number ok...

Saturday, October 22, 2011

Berjimba sambil memonteng clas..shhh.......

Assalamualaikum semua...actually ari isnin bru2 ni aku sepatutnye kena attend CLASS..tp apa yg aku bt hek?? aku ngan clssmate aku merancang utk MEMONTENG teruk btol kan kami...pdhal tgal 3 mgu lgi nk exam.. bleh plak rancang ponteng cls..

so aku plan ngan member aku nk g Jaya jusco..mula2 igt k lepak2 jer last2 kami decide nk tgk wayang biasa lh dh lme x tgk wayang kan so kami pun bersepakat memilih cerita yg ingin kami toton (ayat skema giler).Mula2 aku igt nk tgk citer The Thing...sbb msa tgk triller citer tu mcm best tp bila tgk time citer tu di tayang kan aku trus ubah fkir..citer tu tayang kol 5.30 ptg..skung wktu tu bru pukul 1.30...giler masak nk tgu

so aku pun decide nk tgk citer Al-hijab...konon nk feel tgk citer seram lah...for your info aku ni memg seorg yg penakot..so bila nk tgk citer hantu ni kna pkiaq 2-3 kali...bila dh msuk panggung tgk citer tu serius aku bleh katakan cerita ni X SERAM LANGSUNG!!!! knapa aku ckp x seram??sbb hantu yg ader dlm citer ni cume hantu pontianak,pocong n hantu raye jer

so feel aku nk seram trus x ader...siap ader part lawak lgi..time part lawak tu memg giler2 aku glak smpi nangis..kt dlm panggung x yah citer lah memg gamat giler..so spa nk tgk citer ni silakan..aku cume bleh lgi 3 bintang jelah kt citer ni...nk ckp best sgt pun x gak..kire half-half lah


Sarapan pagi

Assalamualikum...jam menunjukkan pukul 11.46 pgi bersamaan hari sabtu..apa yg aku sedg bt skung ni???
menghupdate blog smbil mendengar lagu "as long as you love me" bertemankan sarapan pagi aku

apa yg aku msn skung ni lbh kurg makanan ala barat.serius poyo...actually apa yg aku mkn ni bleh di kategorikan makanan break fast yg slalu pihak hotel sediakan..apa yg aku mkn???

1->dua keping roti gardenia
2->setin kacang panggang ayam brand
3->sekeping keju chesdale

knapa mkn bnda tu je???diet ker???hahahah x ader maknenye...aku mls nk msk ari ni...x ader idea...bleh mcm tu????abaikan



Suami Vs isteri

Assalamualaikum dan selamat pagi bt semua

Di suatu pekan yang amat damai dan hening ini terdapat sebuah kampung dan indah yg bernama pokok tumbang.didlam kampung itu pula terdapat sepasang suami isteri yang telah 10 tahun berkahwin dan baru sahaja mendapat berita bahawa si isteri mengandung kembar.alangkah bahagianya pasangan itu

di suatu petang si isteri bertanya kepada suaminye tentang nama-nama bakal anak mereka

isteri: abg kalu anak kita ni kembar lelaki abg nk namakan mereka apa?
suami: dollah dan salleh
isteri: kalu ianya perempuan
suami: dolly dan sally
isteri: kalu mereka itu berpasangan
suami: dollah dan sally atau pun salleh dan dolly
isteri: mengapakah semua nama itu sama sjer?
suami: sbb nama ibu bapaku dollah dan sally nama moyang ku salleh dan dolly
isteri: *#&%(@*#)!)

Kakak Vs Adik

Assalamualaikum....

Permainan di zaman kecil

adik: mak kenapa adik dpt brang mainan yang kakak punya
mak: tak elok membazir..membazirkan amalan syaitan
kakak: ok lah tu dpt kakak  punya.x perlu beli bru
adik: x adil lah mcm ni..kakak mest dpt yg baru
kakak: biasa lah,aku kan KAKAK

Makanan

adik: kakak kenapa amik jagung adik,mak beli utk adik
kakak: akak nk juga,x kire
adik: kakak teruk lah
kakak: biasalah aku kan KAKAK

Masalah buli di sekolah

adik: kakak ader org buli adik msa kt skolah tdi
kakak: apa yg dh dia bt kt kau?
adik: dia suruh adik btkan dia kerja skolah
kakak: esk bwa aku jumpe dgn budak tu
adik: thanks akak
kakak: well,aku kan KAKAK

Perkahwinan

adik: akak adik ngan ... nk kawen
kakak: ok tp jgan lupa hantaran langkah bendul aku,1 biji ipad Apple + Iphone 4 s
adik: mak datuk demandnye
kakak: aku kan KAKAK

->x kesah lah mcm mana rupe bentuk kakak kite but she still a SISTER even time kite sush mahupun senang dia tetap akn sntiasa menyokong kite.so hargailah kakak yang anda ada (sedih giler aku x ader kakak tp aku lah KAKAK)


*idea asl ->iklan "aku kan abang" olahan oleh dri umpunya blog

Friday, October 21, 2011

And the finally...settle juga bnda ni

Assalamualaikum semua...hye bertemu kembali dlm rancangan cik farah pot pet tett!!! stop it nonsense farah.. igt lagi x entry aku pasal aku ngan budak cls aku kna settle kna stu projek bout tv commercial...alhamdulillah bnda ni dh siap dan member aku bleh lak publish bnda ni kt youtube...oh sgt terharu (rse mcm nk cekik je ko kan) klu korg x igt psal entry tu korg bleh klik SINI...so sila tgk video ni dan klu rajin sila lah komen...n klu aku di beri peluang utk belakon serius aku x nk..sgt PENAT ok!!!!!



video

Thursday, October 20, 2011

Apalah Nasib badan

Assalamulaikum semua...apa khabar masing2..hope sume sihat2 belaka hendaknye ye...berbalik pada tajuk entry aku kt atas tu...ari ni memg ari pling haru biru bgi aku...asal hek??ok pg ni mcm biasa lh bersemangat giler bgun pgi aven aku xader cls pun...bgun pg sbb nk g beli sarapan kt barakat klu budak2 yg duk tman cempaka,ipoh mst tau barakat tu kt mana.

ok lah mcm biasa aku yg volenteer bwa mtr pg2 ni..aku g ngan kwn aku si thiha tu..di sebabkan nafsu makn nasi lemak pakcik tu membuak2 (dh 2 mgu x mkn mskan pakcik tu) aku pun ikot jln shoart cut nk g barakat tu. slalunye klu aku lalu jalan shout-cut tu memg heaven lah sbb dkt n jrg ader knderaan lalu kt situ..tp ntah lah apa nsb aku ari ni..

time ngah sedap2 bebual ngan thiha aku lalu stu lorong ni...kt situ memg byak anjing tp slalu kalu kiteorg lalu anjing tu bt bodoh jer..x ader lah tahap nk nyalak2 bagai ni..tp pgi tdi aku lalu ader sekoq anjing ni giler kot...serius aku myumpah tahan gaban ar..aku ngah bwa mtr dia bleh kejar plak tu...shial lah...

time aku bwa mtr tu x yah ckp ar memg lju giler smpi aku ckp asl x leh press lgi..rupenye aku dh press mtr tu smpi habis...korg cube bayangkan anjing tu bapak besar giler...dh tu tgi thap motor korang..demm...aku time bwa mtr tu siap angkat kaki tau...tgan plak duk pulas mtr..mata plak pndang anjing tu...klu depan aku ader mtr ke kete ke apa ke memg aku rse aku lggar dh...

nsb baiklah anjing tu x dpt kejar...smpai stu simpang aku berhenti jap..sbb ader mtr budak PUO lalu..pas depa dh lalu jap aku leh jerit..BANGSAT!! kuat2..serius depa dua org tu tgk je aku..mst dia igt aku ckp dia.. pdhal aku ckp kt anjing tu..aduhai..sorry ye awk x sgka plak terlepas pktaan tu..pas tu aku pun truskan perjalanan g barakat

dh siap2 beli brang aku pun balik..time blik aku suh thiha bawa..aku x leh nk bwa sbb tgan menggigil..yg thiha duk gelakkan aku jer...tp serius aku terkejut giler kot time anjing tu sergah kami...tobat pas ni aku x nk lalu jala short cut lgi...rela lalu jalan jauh...janji x jmpe anjing giler tu..


ghope anjing tu..tp yg ni kire comel..yg kejar aku pgi tdi mcm haram


model motor yg aku bwa..tp ni bukan mtr aku..motor aku wrna purple ok


notajari->hati2 klu jmpe anjing..kang x pasal2 dia gigit pas tu nk kena samak plak 1 hal..

Monday, October 17, 2011

Convocation

Assalamualaikum semua...sabtu -> 15/10/2011 tarikh bermakna bgi aku n bekas2 kwn satu cls time diploma dlu...tarikh yg membtkan kami semua berkumpul semula untuk menghadiri convocation kami...serius happy dan rse sgt teruja..hahhaha teruja dpt jmpe kwn2 lme n akn naik pentas tok amik diploma masing2

aku gerak g putrajaya ari khamis...aku,zack,suhaimi gerak dari jb..than kiteorg amik amy kt ktm-ukm..serius time jmpe amy tu aku jerit kuat2 sbb rindu kt dia..pas tu kami sume bergerak ke bangi sebb sewa hotel kt situ.. ok lah harga murah..tmpt pun sgt memuaskan..mlm tu aktiviti mcm biasa lh duk lepak2 smbil berbual..sedar x sedar dh pgi buta..bru lah kami blek ke hotel masing2

ari jmaat plak kami berempat gerak g putrajaya sbb nk amik jubah..time amik jubah tu jmpe rmai giler membr2 lama..masing2 byk yg dh berubah..smpi ada yg aku x kenal..biasa lah masing2 kan dh ader kerjaya sndiri..ada yg futher study n ader yg dh keje...ptg tu kami ader raptai..igtkan raptai penuh tp biasa je..aduhai mcm membazir je g...habis raptai pakat2 lepak minum dlu..lepak kt bangi n duk 1 table ngan budak KPTM kemumin..budak nursing..member si zack tu..aku x knal tp bila zack kte budak fasi gak so bru aku igt..

sabtu pgi tu kol 7 aku dh ready nk g PICC..very the excited beb..hehehe..serius dua mlm x tdo..so bila dh x tdo tu badan x yah citer lah..ringan jer..mcm nk pitam..but still leh rileks lgi..gagahkan juga lah tok naik pentas
waktu pas habis convo tu aku trun kt lobby dh mcm lautan manusia...ramai giler org...bila tgk masing2 ada family aku rse sedih sgt..parents aku jauh..x dpt nk tgk aku convo...depan amy aku nangis...sebb x tahan sedih n ader gak ar dua tiga org nmpk aku nangis tp aku x peduli aku memg sedih giler..time hari bersejarah time tulah aku sendiri tanpa org tersayang...yg ader hnyalah teman seperjuangan...

habis convo zack ajak aku g jalan2 dlu..lepak2 kt almanda..tp kali ni amy dh blek melaka follow mak dia..so aku,zack ngan suhaimi jerlh..tp time lepak2 tu kak moy n kak yan ajak g karok kt alamanda..apa lgi joint depa jelah...tp sbb pnt sgt n ngantok aku ngan zack leh bantai tdo dlm bilek karok tu...hahahha giler ar pnt x terkata..dlm kol 8 zack ngan suhaimi antr aku g pudu...nk blek ipoh katakan

aku nek bus kol 9.30 so smpi ipoh 11.30 mlm...serius naik ats bus aku trus tdo..x igt apa2..nasib bak lah time dh smpi ipoh tu driver bus tu jerit ipoh..klu x memg aku terbabas smpi penang la gamaknye..klu terjadi memg aku x tau nk ckp apa lh an.

kol 6.45 dh siap..excited giler


aku dh convo



at hotel



Sunday, October 16, 2011

Pemergian Parents ke tanah suci

Assalamualaikum...10/11/2011 tarikh bersejarah bt aku sekeluarga...mak dan abah fly ke tanah suci mekah alhamdulillah..akhirnye termakbul juga hajat mereka berdua...serius sedih je time pg tu tp masing2 bt muka slumber.aku ngan adik-bradik antr mak ngan abah g air-port kt senai..x jauh pun..kami bertolak dri rumah kol 6.30 pg than tibe kt senai dlm kol 7 lbh..g pun dua keta je...

sblum mak ngan abah masuk balai berlepas tu kami ramai2 duk makan break fast ngan mak n abah...time tu memg happy sgt..tp aku perasan mak x makan pun..yang aku tau dia tgk sume ank dia..aku sedih time tu tp bt2 happy jer..

time dh nk masuk balai berlepas tu kami stay stu family kt 1 tmpt ni..salam2 n peluk2 cium..serius x yah citer lah pasal nangis2 ni..memg banjir habis...yg aku tau yg x nangis cume ank buah aku..biasa lh budak kecik lagi..abg2, aku,adik n kakak ipar x yah citer lah..pling truk nangis sure lh adik aku..dh memg dia jer duk umah bertiga ngan mak n abah..tu yg rse sedih tu..aku sedih gak tp dh biasa berpisah so x rse sgt

mlm tu dlm kol 11 mlm abah col aku dri madinah..pergh time tu rse mcm nk nangis ader menjerit pun ader.. serius rindu giler...abah tye ngah bt apa..time kt malaysia kol brapa..npe x tdo..dpt bual2 jap je ngan abah almaklumlah kan mahal dri sne nk col malaysia..so x per...aku memahami

esok genap seminggu mak ngan abah g sne...bila duk sorg2 teringat kt depa memg air mata ni mengalir jer..makin sush nk berhenti adalah..ntah lah rse rindu sgt..klu dlu time depa kt malaysia dpt gak lepas rindu col depa kt jhr..la ni x leh nk bt apa..just tgk jelah gambar depa

mak,abah ana ngan adik-bradik sume akan sentiasa mendoakan mak dan abah..semoga mak dan abah dapat tunaikan haji dengan sempurna dan di berikan kesihatan yang sempurna



anak manje mak n abah (adik n ude)




kami sekeluarga termasuk mak ude (kakak mak)

Wednesday, October 12, 2011

Jamuan Raya Kolej

Assalamualaikum semua...actually smlm mgu yg dh lepas...kolej aku bt jamuan hari raya tp sbb lmbt tibe sume mknan kt jamuan tu dh habis,..so terpaksa lah menapak g kdai mkn...ps dh lepak2 kt kdai mkn kami plan nk bt photoshoot raye kt ECO PARK...spa yg duk ipoh ni memg sure tau lah tmpt ni kt mana kan...tmpt terbaik couple2 dating..ye ke... serius aku x tau...n x amik port...jom layan gmbr












Let's Nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Link