Lets nuffnang

Pengikut..

Tuesday, November 30, 2010

Tambah 20 sen

hahaha entry yg aku rase memg rmai
kaum2 yg ader lesen x suke
lbh2 lgi yg ader kenderaan sendiri
apa dia hek???
minyak petrol nek lg RM 0.20
oh...20 sen jer...
wlpun 20 sen cube byang kn klu 1 liter
bersamaan RM 2.10 so dh jd RM 2.30
RM 2.30 x 10 liter = RM 23.00
x ke mahal tu...klu minyak nek
tmbang bas sure nek...adoyai
sume nk nek apa cer nie...
x suke..x suke...

Monday, November 29, 2010

Thank You, Friend

Thank You, Friend

Thank you, friend, for all the things
That mean so much to me--
For concern and understanding
You give abundantly.



Thanks for listening with your heart;
For cheering me when I'm blue;
For bringing out the best in me;
And just for being you.



Thanks for in-depth conversation
That stimulates my brain;
For silly times we laugh out loud;
For things I can't explain.


For looking past my flaws and faults;
For all the time you spend;
For all the kind things that you do,
Thank you; thank you, friend.



Friday, November 26, 2010

Drama Korean Yg TErbaik


My Lovely Sam Soon

*hero yg sgt hensome*
*heroin yg sgt brutal*


Yu Hee The Witch

*Ramai sgt hero*
*Heroin yg Comel*

Thursday, November 25, 2010

3 Kunci Penting ....

ok pg td aku ader tgk rancangan tanya lah ustaz kt tv 9 tu

tajuk untuk Hari ini SEKUFU
tp aku x kesah sgt pasal tajuk tu..cume bg aku yang paling best ader lah 3 KUNCI

ustaz tu kata bagi emak si anak perempuan sebelum mereka terima pinangan seseorg anak teruna yang ingin memperisterikan anak mereka,,emak perempuan itu mesti memastikan yang anak teruna itu ader 3 KUNCI...
apa yang di katakan dengan 3 KUNCI itu

1.Kunci Kereta/MOtor ->
2.Kunci Rumah (wlapun rumah sewa jer)
3.Kunci Pejabat (wlpun Kunci Laci meja kt pejabat)

maksud bagi kunci kereta atau rumah ->at least mak tu nk pastikan yang anak dara dia ni x lh kehulur kehilir pergi kerja nek cab,bus atau pun monorel..sekurang2nye motor honda cup pun ok gak...sbb ader harta sendiri

maksud bagi kunci rumah ->untuk memastikan yang anak mereka ni lepas kawen x lah duduk kt rumah mereka atau rumah mak mertua mereka..cume nk bgi anak2 tu merasa hidup berdikari dalam alam rumah tangga...but bagi mak2 yg memg nak anak mereka duduk sebumbung terserah..tiada halangan rasanye...

maksud bagi kunci pejabat ->mak perempuan hanya nk pastikan bahawa bakal menantu mereka tu dh ader kerjaya wlpun hanya office boy..mereka nk hidup anak mereka terjamin..itu saje...

notajari ->ini just pendapat...sapa nk ikot len ikot..but klu ader pndapat len terserah...apa yg aku tahu aku just kongsi saja...

tag dri Cik ewun dan di forward kpda cik janne...

You are required to answer each questions below by using the tiltle song . No matter how silly it sounds . When your done tag 20 people in this note , and makes sure to tag the person who send you this :')

1. If someone says , " is this okay ? " you says
Thank You My Love - Afgan

2. How you describe yourself ?
Lucky - Jason Maz Ft Colbie

3. What do you like in guy/girl ?
Never Say Good Bye - My Girl

4. How do you feel today ?
Somebody To Love - J.Bieber Ft Usher

5. What is your life's purpose ?
Last Love - Aiman

6. What's is your motto ?
prostration - Mawi Ft KRU

7. What do you friends think of you ?
Farhana - Jinbara

8. What do you think of your parents ?
My All - Mariah Carey

9. What do you think about very often ?
Enternal Love - Black Rose

10. What is 2 + 2 =?
4 Minute - Madonna

11. What do you think of your best friends?
Sun - Amuk

12. What do you think about the person you like ?
I Miss You Love - Black 

13. What is your life story ?
The Complete - Samsons

14. What do you want to be when you grow up ?
Billionaire - Bruno Mars Ft Travis McCoy
hahaha mcm kelakar kan...


15. What do you think of when you see the person you like ?
Princess - Data

16. What will you dance to at your wedding ?
Mohabbatein - SRK

17. What will they play at your funerel ?
My Butterfly - Hafiz

18. What is your biggest fear ?
Repentance of a Servant - Irsyadee Ft Hafiz Hamidon

19. What is your biggest secret ?
Whole Hearted - Spoon

20. What will you post this as ?
Our Brothers - KRU

ook kwn2 sy dh siapkan tag anda...thanks ye...apa pun blur gak lh nk jwb soalan ni but memg happening habis kan...

ok lh untuk 20 org tu sy x tau sapa
sapa yg nk tag leh tag sy x kesah


Tuesday, November 23, 2010

my new job...

apa yg aku bt lepas abis study nie
mcm biasa duk umah tanam anggur..
sbmbil tu tlg2 mak
jdi baby sitter terpelajar...hahaha
best gak layan budak2 ni...dh tu
ngan aku2 jdi bdk2...lari sana,lari sni
tp serius best...leh hilang tension....
apa pun ni lh slh stu pgalaman 
wlpun jdi baby sitter tp leh belajar
mana tau pas nie jdi baby sitter tok
baby sendiri plak kan..hahaha
to muhammad aqil bin mohd idham...mak teh syg aqil sgt2...muah..muah...mmmmuuuahhhh

Berakhir Sebuah Penantian...

15/11/2010 ->
balik bp ngan fauzi a.k.a ank pakcik tamsir
akiviti yg di lakukan
->smpi BP blek umah nenek dulu
->pas mkn kuar jalan
->tgk megamind ngan zack kt BP mall
->cri kedai print..nk print report


16/11/2010 ->
->lmbt bgun tdo...nsb bek zack kejut kan
->bersiap..ready nk g kolej
->ready tok VIVA..sgt tkt...
->hbis VIVA trus blek jb...
->singgah mcd mkn dlu...
->blek jb ngan mon,zack,n aku...
->lepak larkin mkn dunckin donut...


17/11/2010->
->dh hari raye ker...
->bt pertama kali aku raye tnpa pkai bju raye
->kemas umah...bantai tdo...


*just nk bg tau yg aku dh habis study
x perlu bergelut dgn nota yg tgi mcm gunung lgi*

special tu cik JAnne..

hahaha sudah lme x berblog...sbb x ader mood nk taip
so sblm cik janne merajuk ngan sy bek sy jwb tag cik janne nie
ok cik janne sy mau jawab


Rules and RegulationRules and Regulations:
Once you've been tagged, u r supposed to write a note with 25 random things, facts, habits or goal about u.
At the end, choose 25 people to be tagged.


1.Nama sya farah farhanah??yer jer kn..
2.Lahir kt Pasir Gudang..rumahku syurga ku
3.Ader 3 org abg 1 kakak ipar 1 adik pempuan
4.Anak manjer???sometime jer kot
5.Suke shopping sorg2 klu stress
6.nokia C6 idaman di hati
7.Proton Inspira untuk inspirasi...hahaha
6.Seorg yg sgt boros..but some time sgt kedekut
7.status terbaru sy adalah SINGLE
8.single is simple...single sgt besh!!
9.seorg yg obses dgn games
10.kalu nk bg sy hadiah cukup lh dgn sebuah novel
11.suke warna putih,hitam,merah
12.bleh x sy nk kawen awl mcm kwn2 sy??hahaha
13.suke layan ank buah yg comel tu...
14.lelaki idaman???yg boleh bt sy menangis bila sy dgr dia baca al-quran..
15.sy syg sume org yg syg kt saya...
16.benda yg teringin nk bt...bercuti di pulau SIPADAN
17.sy rindu nk jmper sume kwn skolah sy
18.suke kacau org lebih2 lg klu org tu tgh layan nk tdo
19.tomyam,ikan bakar my fvrite...sgt sdp
20.air suam...teh o ais limau..memg terbaik
21.bila nk graduate...nk dip IT
22.impian yg blom mampu di laksanakan ialah VILLA AL-RAUDAH TITIAN KASIH ABADI
23.prinsip sy...setiap yang bermula itu yang terakhir dan setiap yg berakhir tu lah yg bakal bermula
24.sy pun mcm cik janne suke silent hp...so klu abah col mst x dpt nk jwb...sorry abah...
25.hero dlm hati saya ialah...ABAH saya yg tersayang..

wah...siap juga akhirnya...sgt ptt otak berfikir
tp ader gak tru2 cik janne..hehehe jgn mrh cik janne

tag ni di tujukan pda ->



yg len2 tu x smpt nk tag..so sapa singgah leh layan tag nie
x expired pun

Saturday, November 13, 2010

Merayap Lagi dan Main Tag2

ari nie sgt bosan so aku merayap lagi
ke mana hek???ke UK
bukan ULU KLANG...
tp UNITED KINDOM
eh bila plak aku jejak kaki kt sne???
x ader lah just berjalan2 smbil mlihat 
blogger yg len n terjumpe plak blog 
cik bunga dan coklat so nk tag lh juga

1.apa yang sedang bermain di fikiran you all  skung??
apa hek??mcm nk g jalan2 kt shopping mall
then nk beli sume brang yg rase ptt di beli
wah sgt best klu duit berkepuk kt dlm purse

2.apa nama samaran you all??
*ana*->tok family n best fwen jer
*farz*->tok kwn2 skolah menengah
*farah*->tok kwn2 kolej n tmpt keje
*nana*->tidak di benarkan krana sume yg pgil aku nana dh menyahut panggilan illahi


3.sekolah lama you all??
*SKPG 3*
*SMKPG 1*
*SMKPG 3*
*SMKPG 2*
~byk sgt skolah menengah sbb suke pindah2~

4.berikan 3 orang yang you all sayang??
*family aku*
*diri aku sendiri*
*kawan2 aku*

5.panggilan untuk si dia???
*sidia??sapa hek??*
mcm x ader lgi lah
kalu ader pun aku akn pgil dia
*abang*
*sayang*
*awk*
*adiwira*

6.hadiah yang you all impikan dari seseorang yang istimewa??
*4 org baby yg comel...boleh x* (gedik gatal)
*rumah kecil kt tepi tasik siap ader kambing biri2 n bunga tulip*

7.blog mana yang you all suke visit??
*sume blog rasenye*
*fair n square*

8.tagkan kepada 10 blogger yang you all nak??
*x nk 10 nk lebih*
*sume blogger yang singgah boleh tag*
*x ader hal pye*

Be Yourself...Do Not Be Selfish...

hahaha entry kali ni aku x tau nk tjukan pda sapa
sayes smlm aku kte aku nk nangis..
and the early morning i cry again....
why???i dont know bcoz i want cry and cry
my heart really pain...but why???
i dont know why...OH GOD help me
why everyone likes my tricks??
what my fault????
be yourself lah kan...and do not be selfish
x slh pun klu ckp kbnrannye...
x adernye aku nk mrah atau maki hamun
paling kurang pun aku blah jer dri hdup ko
sbb aku memg x suke kcau hdup org
yg memg dh bahagia...oh tuhan knapa ko temukan aku dgn dia
betol ckp org klu tuhan nk tnjuk kejap jer dia tunjuk
kalu nk jadi still jadi juga
KUN FA YA KUN
so apa yg aku perlu bt sekarang???stop crying!!!
do not care about him anymore
pull him away...
dont contact him forever...
yes!! i will do this...
wake-up farah wake up
kalu dia x ade pun ko x mati x
ko still ader life ko sndiri..so bangkit dn terus bangkit

Friday, November 12, 2010

Malam Yang Sunyi

boleh x aku nk menagis??
ntah lah aku rase aku nk nangis sgt
aku x tau knapa tp sayes aku nk nangis
sbb yg utama:-
*aku rase aku mcm dh hilang sorang kwn*
*aku dh hilang hdup aku yg dlu*
*aku bukan aku yg dulu*
wahai kwn knapa ko tetibe jauh
makin lame makin jauh...
apa slh aku pd ko smpai ko trus jauh begini
di sbbkan dia ker???OMG aku x leh terime
atau selama ni ko memg x ikhlas nk kwn ngan aku
ok fine aku x layak kwn ngan ko
cume satu aku nk ckp aku rindu kt ko
wlupun kite x rapat tp aku btol2 rndu pda ko
makin lma makin ko jauh dri aku...
x ape lah aku mengerti...pergilah..
aku merelakan ko pergi dgn khdupan ko
lgpun ko lbh aman hdup tanpa aku
aku lepas kan ko pergi....

Berjalan-jalan sambil nk tag..

menjdi silent reader....
wah sgt best sbnrnye...
sory kwn2 bkn nk mencuri
tp suke tgk cre korng curah prasaan
k lah to cik lala
farah nk try tag awk tu


apa benda yang paling penting dlm hdup saya:-
*purse coklat saya*
*jam tangan rantai besi saya*
*bobby putih saya*
*hp buruk saya-sbb nnt abah col tye kt ner*
*duit,kad atm,ic*

benda terakhir yang saya beli guna duit sendiri:-
*perfume tok bilik tidur*
*novel cintan-cintan*

di manakah tempat saya  ingin melangsungkan perkahwinan dan tema:-
*rumah mak saya dan mak mertua saya*
*pahlawan melayu melaka....hahaha*

adakah saya sedang bercinta:-
*tidak..sbb sy suke single*

berapa lama saya akan menyintai kekasih saya:-
*sy hanya cinta dengan hubby sy saja...smpi mati kot*

novel/ buku/ majalah yang terakhir saya beli:-
* AD + IZ*
*andai ko jodohku*

apa nama penuh saya:-
*Nor Farhanah Binti Mustapah*

antara mak dan ayah yang mana saya lebih mesra:-
*dua2 rasanye sbb mereka best*

adakah saya basuh baju sendiri:-
*tidak sbb mak tlg bsuh kan*

bila tarikh lahir saya dan kat mana saya sambut tahun lepas
*18 Ogos 1989*
*smbut dgn bekas kekasih smbil bt BBQ dpn umah*

bagitahu tiga perkara tentang orang yang tag saya:-
*cute*
*comel*
*nakal*

blogger yang saya nak tag
*sume blogger yang dtg singah kt blog sy*

Thursday, November 11, 2010

Thanks for Being My Good Friend & Listener..

sy x tau thu knapa sy suke fkir tentang awk
pdhal sy x pnh knal sgt pun ngan awk
n sy cume agp awk mcm abg2 jer tp...
knapa sjak 2 menjak ni sy slalu fkir pasal awk
bila x jmpe awk sehari mcm dkt seminggu.
OMG tlg lh sye...knapa leh jdi mcm nie
bila stay ngan awk sume mslh sy hilang
kekdg pnt gak nk layan pgai awk yg mcm bdk2 tu
tp sbb tu jga lh sy happy...thanks awk...
awk slalu bt sy gelak2.pdhl sy tau bnda tu x lawak
tp cra awk lyan sy tu yg bt mcm lawak...
bila sy ader mslh sy suke citer ngan awk
bila sy nk nangis awk mst mrh...sbb awk x suke
tgk sy sedih..after that awk akn bt sy happy
pling sy terharu awk sgup kwn ngan sy
wlpun awk tau sy nie mcm bdk 3 suku
tp awk x kesah sbb awk tau tu memg sy
awk suke dgr citer sy...awk suke kcau sy
sbb tu lh sy slalu igt kt awk sbb awk best
x pnh bt sy sdih...thanks awk
awk ader lh pendengar terbaik sy..
thanks a lot to awk!!

Tuesday, November 9, 2010

Dh Lama X Merayap...

pergh!!!sngt rindu nk bt sume benda nie :-
~jalan kt mall dri pg smpai malam~
~tgk wayang,mkn2 dan karaoke~
~travel dri ptg smpi subuh~
~lepak kt kmpung portugis amik angin mlm~
~mkn mcd smbil tgk bola kt dataran pahlawan~
~lepak minum2 kt dikra smpai kol 12 mlm~
~memekak smbil gelak2 ngan bdk2 umah sewa~
~men kejar2 ngan emy chubby,nisa,fiqah,ecah~
~bergosip pasal bdk2 yg group aku x suke~
~mkn nasi lepak kukus kt MARIAM~
~dn yg paling aku rindu nk bt :- bcuti dgn org2 yg aku syg,dduk bbual smbl luah mslh~
sgt rindu nk bt sume tu
tp bila fkir balek dpt ker
waktu yg terdahulu berulang kembali??
ntah lah...aku dh pasrah ngan sume nie
nk bt apa menagis???melalak??x yh nk bt keje tu sume
just terus kan hidup ko yg pjang
byak msa lagi dn byk bnda lg yg bkal ko lalui
wake-up!!wake-up!!wake-up!!

X Tahu Nk C kp Mcm Mana...

Aku memg ader mslh sgt2
apa dia hek??
mcm mana nk ckp ngan org tu kalu kite 
x leh terime dia
wlpun dia ikhlas nk kt kite
dia sgup bt apa sje untuk kite
supaya kite terime dia...
tp kalu hati kite memg xleh terime
boleh pakse ker???mmg org kate
cinta boleh di pupuk dan d bentuk
tp klu memg x leh nk terime mcm mana???
oh aku x sgup nk ckp ngan dia
awk sy minx maaf sy x dpt nk terima awk
sbb muka awk mengingatkan sy pd dia
wlpun sy dh putus ngan dia dkt 3 thun
tp sy still x leh lupa muka dia
sbb tu sy minx tempoh nk terima awk
mcm mana nie...sy tkt nk ckp ngan awk
sy tkt awk x leh terime apa yg bkal sy ckp
mst awk igt sy nie memilih kan
bukan sy memilih tp sy memg x sgup
nk luka kan hati org yg sebaik awk
sy harap awk pham apa yg sy ckp nie
sy btol2 x leh terime awk..maafkan sy

Sunday, November 7, 2010

Sakit Hati...

peh tetibe aku sgt sakit hati
dkt kaum ADAM kcuali family aku
kenapa???tipu x agak2 kan 
mcm s*** ko igt aku nie pempuan apa
pempuan j***** ker???Damn!!!
ko nk ko dtg ko x nk ko buang
mcm gampang kan...x per ar
ari ni hari ko...aku akn pastikan
yg ko kena lbh truk dri aku kna...
selamat bro!!!

Let's Nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Link