Bahan-Bahan
1 Tin susu cair
1 Tin air
1 Tin buah koktail
1/2 Cawan tepung kastard
1/2 Cawan gula pasir
1/2 Cawan air
1 Roll kek gulung
Esen vanilla
Cara-Cara
* Potong kek gulung setebal 1 inci dan susun ke dalam tray
*Siram air buah koktail ke atas kek tadi (hanya untuk lembap sahaja)
*Masukkan tepung kastard,1/2 cawan air dan gula pasir untuk di cairkan
*Masukkan susu cair,1 tin air serta esen vanilla kedalam adunan kastard tadi
*Kacau sehingga pekat sedikit.Jika cair boleh kurangkan kuantiti air ataupun lebihkan sedikit tepung kastard
*Apabila sudah mendidih masukkan buah-buah koktail (hanya buah)
*Setelah sebati tuangkan campuran tadi ke dalam tray yg telah di lapiskan dengan kek gulung
*Sejukkan dan masukkan ke dalam peti ais
*Makan sewaktu puding telah sejuk..memg sedap beb
cara susun kek gulung (better jgn padat sgt..susah nk bernafas ahaks!!)
adunan yang sudah siap dan perlu berkurung dalam peti ais
first time bt msa petang raya..so mlm raya ku dh bntai mkn benda ni..n makcik2,adik n mak puji memg sedap..so sila bt lagi..hahha..korang boleh lh try bt lbh2 lgi spa yg nk bt open house tu...memg berbaloi
No comments:
Post a Comment