Lets nuffnang

Pengikut..

Saturday, August 13, 2011

Ya ALLAH..Tabahkan hati kami semua

Assalamualaikum semua...actually berita ni sy dpt dri best buddies sy..ari isnin yg lepas dlm kol 7.30 pg sy dpt kol dri cik liyana...dia kata kwn kami msa form 6 dlu msuk hospital...sbb kna kencing tikus..n bila sy tau keadaan kwn kami tu sy trus menangis...even sy pnh jmpe kwn kami (panjang) x smpi 5 kali tp rse sgt sedih bila dpt tau cerita psl dia...cerita ni pun ader gak di post oleh cik zaza..


perkenalan antra sy ngan panjang ->panjang sorg budak baru kt skolah kami msa form 6 dlu...dia msuk cls akaun n sy plak budk cls syariah..ok serius sy katakan first time tgk muka dia sy igt dia ex pakwe sy msa form 5 sbb muka mereka saling x tumpah..so selidik punya selidik dia budk bru...n hari last sy kt form 6 sblm beralih ke kolej sy ader hntr 1 surt kt dia..n kami jmpe bt seketika..


2 thun x jmpe kami jmpe balik..klu x silap ramadhan 2009..kami buka sme2 ngan budak2 group dia..dia still sme mcm mula2 sy kenal dulu...tp msa tu kmi x byak ckp sbb sgan maybe..lgpun msa tu sy dh bertunang so bual2 gitu jelah..n seingat sy itu lah kali terakhir sy jmpe dia..


dan hari ini sy dpt lgi satu berita yg menyatakan keadaan panjang sgt kronik..paru2 dia dh rosak teruk dan peluang dia amat tipis...ya allah...berat sungguh ujian yg engkau berikan kepada keluarganya...ku mohon padamu berikan panjang kesempatan untuk merasai kebahagian bt kali terakhir jika itu sudah ketentuan mu dan tabahkan hati kami dengan setiap apa jua dugaan yg engkau berikan..amin..

2 comments:

  1. brsabar ar.. dh name nye jodoh n prtemuan di tangan Allah.. redha jer..

    ReplyDelete

Let's Nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Link