Assalamualaikum...entry kali nk nk kongsi skit resepi mcm mana nk bt lauk yg di beri nama Asam Telur ala chef farah...ok tipu...ala chef farah tu tmbh sndiri
Bahan-Bahan
Bawang Besar (di hiris kasar)
Bawang Putih (di hiris halus)
Cili Padi (sepedas yg mampu & di belah tengah)
Ikan Bilis (ikot suke nk byak mana)
2-3 Biji Telur
Air Asam Jawa (1 Mangkuk)
Garam dan Bahan Perasa
Sedikit Minyak Masak
Cara Memasak
Tumis Bawang besar,bawang putih,ikan bilis dan cili padi dengan minyak hingga separuh masak
Tuangkan air asam jawa dan tgu hingga separa mendidih
Pecahkan telur kedalam bahan2 yg di tumis tadi..biarkan ia masak
Pastikan telur kuning itu tidak pecah..tp klu dh terpecah redha jer
Masukkan garam dan bahan perasa secukup rasa kome nk letak
Tunggu hingga mendidih..siap...
pesanan dari chef agung a.k.a my bonda tercinta -> walaupun masakan yg kite bt itu x sesedap mana tapi bt lah dengan penuh kasih sayang dan ikhlas nescaya orang akn sentiasa ingat masakan kamu..dan setiap kali kamu ingin mula masak jgn lupa ber BASMALAH
Monday, August 1, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Let's Nuff
Labels
Bersatu Hati Seteguh Janji
(1)
Bersemangat
(30)
Cerita Kawen
(18)
Chillax
(18)
Coretan Hati
(11)
Enjoy time
(8)
Imam Muda
(2)
Isi hati
(24)
Islamic Sharing
(17)
Istikharah Cinta
(5)
Jimba2
(13)
Kesakitan anugerah Allah
(17)
Kesihatan
(3)
Love
(21)
Makan
(28)
Motivation
(17)
Raya Sakan
(9)
Review Book
(2)
Sharing is Caring
(36)
Stress
(23)
Tabah kan hati
(15)
Tag
(5)
Thanks all
(16)
hurmm...
ReplyDeletesedapnyerrrrr =)